Retourbeleid

Retourbeleid

Ruilen of retourneren van internet bestellingen 

U kunt een artikel dat u online bij cober.nl heeft besteld en dat niet op maat of speciaal voor u is gemaakt, binnen 14 dagen gratis ruilen of retourneren. U kunt hiervoor terecht in onze winkel of u stuurt de retourzending in de originele verpakking aan ons terug. Op maat of op bestelling gemaakte artikelen kunnen niet geretourneerd worden.

Vermeld alstublieft uw (aankoop) naam, adres, telefoonnummer en reden van retour bij de retourzending, zodat wij het aankoopbedrag op de juiste rekening terug kunnen storten en weten wat er mis is met het product.

Verpak uw retourzending stevig, omdat u wettelijk verantwoordelijk bent voor schade die is ontstaan tijdens het retour zenden. De schade wordt dan namelijk in mindering gebracht op het te retourneren bedrag.

Cober is tevens wettelijk niet verantwoordelijk voor retourzendingen die niet aankomen. Daarom raden wij u aan om aangetekend en/of verzekerd te versturen. Of in ieder geval een traceerbare manier van verzending te kiezen en het bewijs ervan goed te bewaren mocht er twijfel ontstaan. Retourkosten zijn voor rekening van de klant.

U kunt een artikel alleen ruilen of retourneren als het aan de volgende voorwaarden voldoet:

* Het artikel verkeert in nieuwe staat en is volledig authentiek
* Het artikel heeft geen beschadigingen en geen draagsporen
* Het artikel zit nog in de originele onbeschadigde verpakking verpakt
* Het artikel is niet op maat of op bestelling gemaakt

Indien een artikel niet voldoet aan de bovengenoemde voorwaarden kan het artikel niet worden geaccepteerd. Uiteraard ontvangt u hierover bericht. Het aangekochte artikel blijft in dat geval eigendom van de klant.

Indien er aan de bovenstaande voorwaarden is voldaan zal Cober binnen 7 werkdagen het aankoopbedrag terugstorten. Terugboekingen worden altijd gedaan naar de rekening waarmee is betaald. Heeft u bijvoorbeeld betaald middels iDeal dan wordt het bedrag teruggestort op de gebruikte rekening. Heeft u gebruik gemaakt van een Credit Card betaling dan zal ook daarop het bedrag worden teruggestort.

Indien u een artikel wenst te ruilen dan zal een medewerker van Cober contact met u opnemen om dit in orde te maken met u. Indien er sprake is van een prijsverschil dan lossen wij dit samen met u op.