Edelstenen verkopen

Maak hier uw afspraak

Inkoop Edelstenen

Als u in uw oude goud eventueel edelstenen of diamanten heeft dan kunnen die misschien best geld waard zijn. Met edelstenen is het taxeren best moeilijk. Als ze echt zijn en we willen een bod doen is het toch soms moeilijk om vast te stellen wat het is en duurt het misschien een paar dagen voor we met een bod komen. Als u edelstenen heeft die van een veiling afkomstig zijn hebben wij hier geen interesse in.

 

Robijn, smaragd of Saffier verkopen

Vrijwel altijd zullen stenen waar u een mooi bod op krijgt behoren tot de meest gewaardeerde edelstenen. In Nederland zijn in het verleden niet zoveel hoogwaardige edelstenen verkocht. Dat is nu aan het veranderen. Toch zult u van de meeste juweliers, zelfs als het uitzonderlijke edelstenen betreft geen fatsoenlijk bod op uw edelstenen krijgen. Zij zijn in de meeste gevallen niet in staat om er een goed bod op te doen omdat ze er geen afzet voor hebben of er niet genoeg kennis van hebben.

 

Synthetische edelstenen

Vaak is het oud goud wat wij aangeboden krijgen afkomstig uit de jaren 50, 60, 70, 80 en 90 waar heel veel synthetische edelstenen zijn gebruikt. Ook nog veel oudere sieraden hebben vaak synthetische stenen. Deze stenen zijn voor ons niets meer waard maar mogelijk zijn ze voor u nog heel veel waard. Dan kunnen wij er een prachtig nieuw ontwerp omheen maken eventueel in combinatie met andere edelstenen of uw eigen goud. Het is echter niet ondenkbaar dat alle, uit deze tijd afkomstige edelstenen synthetisch zijn. Twijfelt u over de echtheid van uw stenen vanwege de historie die u ervan kent laat dan uw edelstenen bij ons taxeren. Als ze echt zijn doen wij er graag een goed bod op.

Mail ons hier

MENU