Sieraden veranderen

Maak hier uw afspraak

Uw Sieraden zijn nog veel waard

Stel u heeft diverse sieraden uit vervlogen tijden die u nooit meer draagt. Denk aan de eerste ring die u van uw ouders heeft gekregen, de eerste ring van uw partner, sieraadjes van uw kinderen -van bij elkaar gespaard geld- en meer van dat soort kleine juwelen van her en der.
Wat jammer dat het nooit meer wordt gedragen.
Maar ja, het past nergens meer bij. Waarschijnlijk zijn de materialen, buiten de emotionele, best veel geld waard maar ligt het al vele jaren opgeborgen. Het materiaal is waarschijnlijk goud en de edelstenen waarschijnlijk echt. Nog erger is het als het gewoon wordt weggehaald. Hoe mooi zou het zijn als u het weer zou gaan dragen maar in een ander ontwerp. Hoe mooi zou het zijn als u een mooi nieuw ontwerp zou kunnen laten maken wat perfect bij u past en ook bij de rest van uw juwelen.

Bekijk hier de collectie

 

Uw oude sieraden omsmelten tot nieuwe juwelen

Wij kijken naar uw sieraden als grondstoffen om nieuwe sieraden te maken. Bij Cober is het dan ook echt uw eigen goud dat wordt verwerkt tot nieuwe juwelen. Er wordt niets even omgeruild en dan de suggestie te wekken dat het echt is gemaakt van uw sieraden. Daarom maken we voor iedereen een filmpje waar u “het moment” kunt zien die geen enkele twijfel laat bestaan. Daarvoor hebben we naast ons vakmanschap ook betrouwbare machines die dat mogelijk maken.

Bekijk hier de collectie

 

Maatwerk

Wij zijn ontwerpers en maatwerk is ons vak. Als geen ander kunnen wij een op maat gemaakt juweel ontwerpen met gebruik van uw sieraden. Met ruim 30 jaar ervaring verrassen wij u hoe goed wij u begrijpen. Waar we tekort komen in goud of in edelstenen vullen wij die aan. Met onze uitgebreide edelsteencollectie hebben we werkelijk alle soorten en kwaliteiten, precies die edelstenen op voorraad die we tekort zouden komen in uw ontwerp.

Bekijk hier de collectie

 

Kosten

Hoe werkt het prijstechnisch? Uw sieraden worden gewogen en getest op het gehalte. Dat heeft een bepaalde waarde die wij in mindering brengen op de prijs van het nieuwe juweel. U bespaart ons tenslotte grondstoffen die we anders zelf zouden moeten toevoegen aan het nieuwe ontwerp. Stenen worden hergebruikt en die we eventueel tekort komen brengen we in rekening.
Als uw sieraden van geelgoud zijn en dat is niet uw favoriete goudkleur dan is het mogelijk om daar witgoud of roségoud van te maken. Door het goud met hoog gehalte palladium-witgoud of met roodgoud door te legeren kunnen we het van kleur veranderen en ook dat filmen we!

Bekijk hier de collectie