oud goud verkopen gouden ring verkopen inkoop goud

Goud verkopen

Goud verkopen

Oud goud zijn sieraden, gouden munten of zelfs gouden kronen. Kom bij ons binnen en wij doen direct een bod op uw oud goud. U kunt er ook voor kiezen om in plaats van contanten voor een waarde-cheque te kiezen die vrij te besteden is in onze winkel. Met een waarde-cheque krijgt u meer terug voor uw oud goud.

Indien u oud goud heeft en dit wil om laten smelten tot een nieuw sieraad dan kunnen wij dit voor u verzorgen.

Wij smelten uw oude goud en maken er prachtige nieuwe sieraden voor terug. Het oude goud wordt dan gewogen en getest op het gehalte. Hieruit komt dan een prijs wat u in mindering kunt brengen op de nieuwprijs van het nieuwe sieraad.

U kunt het goud ook inruilen voor een ander sieraad. dat kan soms zelfs meer voordeel geven. Oud goud is soms moeilijk opnieuw te gebruiken in nieuwe sieraden in verband met het goudsoldeer wat er in zit. Wij kunnen in dat geval het goud reinigen met een speciaal smeltpoeder en het wel geschikt maken om nieuwe sieraden mee te maken. Voor dit extra werk rekenen wij slechts lage extra kosten.

Door het goud met andere metalen te legeren en zuiver goud bij te smelten kunnen we ook witgoud maken van uw oude goud. Als u wilt kunt u eventueel bij het smelten aanwezig zijn zodat u kunt zien dat wij echt uw goud gebruiken.

 

 

Waarom gerecycled goud

Wij streven ernaar om alle sieraden die wij zelf maken van volledig gerecycled goud te maken. Dit doen wij omdat bij het winnen van goud nog steeds grote gebieden van onze planeet vernield worden. Het spreekt ons aan om zo milieuvriendelijk mogelijk onze producten aan te bieden en zo ons steentje bij te dragen.

Bij goudwinning heeft men ongeveer 20 ton erts nodig om genoeg goud te winnen om een ring te maken. De chemicaliën die worden gebruikt in deze mijnbouw (cyanide en kwik) bedreigen onze gezondheid en zijn in het verleden regelmatig vrijgekomen in de buurt van drinkwatervoorzieningen.

 

Hoe werkt het

Juweliers en goud en zilversmeden kopen goud op en brengen dit weer terug naar de oorspronkelijke elementen, namelijk fijngoud, fijnzilver en andere metalen. Net als het goud uit erts ondergaat het een soortgelijk raffinageproces. Dan worden de legeringen opnieuw gemaakt met de ingrediënten zoals zilver, palladium en koper om die legering te maken die we nodig hebben. Legeren is belangrijk omdat we dan mooiere en krasbestendigere producten kunnen maken die bovendien de juiste kleur aan het materiaal toe kennen. Dit materiaal is precies gelijk in kwaliteit dan goud wat gedolven is uit de aarde. Het enige verschil is dat het ene wordt gewonnen uit rotsen en het andere uit bestaande bronnen van goud.

Dit proces is uitsluitend van toepassing op de collectie sieraden die wij zelf maken. Dit bied u echter een aantal voordelen:

• Wij hebben een zeer inspirerende collectie van ons eigen atelier op voorraad. Om u een indruk te geven kijk even bij onze Collectie

• Met onze eigen ontwerpers en goudsmeden kunnen wij elk gewenst model voor u op maat maken in de allerhoogste kwaliteit.

• Wij kunnen uw sieraden aanpassen op uw bestaande collectie.

• Onze sieraden geven hierdoor een ander gevoel

Laatste creaties

Contact NL

Maak hier uw afspraak

Zorg dat u meteen geholpen wordt

0