Over ons

Over ons

Juwelier Cober

Ontwerpt en maakt handgemaakte en exclusieve trouwringen, juwelen en horloges. “De meest onderscheidende collectie die we sinds lange tijd gezien hebben”, zeggen onze klanten tegen ons en we doen ons best dat zo te houden. Onze juwelen zijn uitgevoerd met de mooiste edelstenen die onze wereld herbergt. Wij koesteren ons netwerk met mensen uit de hele wereld die ons vaak als eerste hun mooiste goederen aanbieden. Onze goudsmeden behoren tot de beste in hun vakgebied en ons team zal er alles aan doen u de mooiste juwelen ervaring te bieden die u ook hoopt te krijgen.

Een bijzondere ontmoeting

Als jonge jongen is Vincent Cober, na schooltijd, dagelijks in de juwelierszaak van zijn moeder te vinden. Hij bewondert haar ondernemerschap en zelfstandigheid. Ook veel bewondering koestert hij voor mijnheer van Meerten, de goudsmid. Van ruwe materialen creëert hij de prachtigste sieraden en juwelen. Gegrepen door dit ambacht besluit ook Vincent hier zijn vak van te maken. Zijn moeder probeert hem nog een tijdje op andere gedachten te brengen, want zij vind het een te gemakkelijke keuze, maar hij weet het zeker. Gepassioneerd als hij is om de beste te worden in dit edele vakmanschap, behaalt Vincent zijn meesterteken nog voor zijn 18e. In de avonduren begint hij in 1987 voor zichzelf naast zijn school en leert goudsmeden in de praktijk. Hij werkt onder meer voor verschillende Osse juweliers als reparateur totdat het avontuur lonkt. Vincent vindt werk als goudsmid op Sint Maarten waar het type goudsmidwerk totaal anders is en leert werken met echt grote diamanten. Door een bijzondere ontmoeting met een op Sint Maarten gevestigde Indiase juwelier reist hij vanaf het Caribisch gebied af naar Jaipur (India) en volgt daar een privé opleiding in de ‘gemmologie’ ofwel de ‘edelsteenkunde’. Joseph Jacob leert hem onder meer hoe je echte edelstenen en ruwe edelstenen met het blote oog kunt herkennen, iets wat in de handel in edelstenen heel belangrijk is. Zij doen intussen al jaren zaken met elkaar en hebben nog steeds bijna elke dag contact met elkaar.

Een gouden netwerk

In 1991 komt Vincent terug naar Nederland en opent zijn eigen winkel aan de Houtstraat te Oss. Een jongensdroom gaat in vervulling! Gepassioneerd handwerk in combinatie met de mooiste edelstenen worden zijn handelsmerk. In het begin waren er nog andere merken te koop in zijn winkel, maar steeds meer klanten vroegen naar zijn eigengemaakte juwelen en horloges. Vanaf een bepaald moment ging hij alles zelf doen. Van het slijpen van zijn ruwe edelstenen tot het ontwerpen, maken en verkopen van zijn juwelen. Het kon, want hij had zijn contacten in het buitenland niet verwaarloost en reisde intussen naar veel verschillende landen om zijn inkopen te doen, niet altijd zonder risico. In India had Vincent gezien dat edelstenen niet altijd op de markt komen zonder kinderarbeid en is vastbesloten om dat heel anders te doen en dat doet hij door zeer selectief zijn leveranciers uit te kiezen. Hij noemt dat zijn gouden netwerk.

Bijkomend voordeel

Een bijkomend voordeel is dat de lijnen zo kort zijn dat de prijzen veel lager liggen dan die bij Nederlandse edelsteen handelaren. Het verbaasd Vincent dat zij zoveel durven vragen voor hun edelstenen. Als dan de detailhandel er nog op die manier nog iets aan moet verdienen, wordt het prijsniveau nog hoger.

Hoe wij juwelen zien

Juwelen waarvan je later zegt: “Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb”
Dan hebben wij het goed gedaan. Veel persoonlijke details in uw sieraad is voor ons gewoon. Uw eigen inbreng is meer dan welkom, maar geen must. Niet alleen Vincent Cober maakt en ontwerpt bij ons de sieraden, maar een hele club van mensen maken samen elke dag weer de juwelen en sieraden waarmee we onze klanten heel blij maken. Wij geloven dat alles rondom de aankoop van een mooi juweel goed moet voelen, zodat je voor altijd denkt:
“Zij hebben mij begrepen”

Bekijk de gehele collectie sieraden en juwelen

Route Cober Oss

COBER
Walplein 10 (For parking space, navigate to Jurgensplein Oss)
5341 ED, Oss
0412 651450
[email protected]

Route Cober Rotterdam Mainport

COBER
Leuvehaven 77 (For parking space, navigate to De boompjes)
3011 EA, Rotterdam
+31 (0) 10 3331905
[email protected]

Lid van:

Lid van:

Aangesloten bij: