Ringen

Ringen

Ringen van Cober onderscheiden zich van andere juwelen door hun unieke design. Onze ringen worden door kunstenaar Vincent Cober ontworpen en in eigen atelier vervaardigd door de meest vakkundige goudsmeden van Nederland. Onze ringen staan bekend om zowel hun design als kwaliteit. Exclusiviteit staat bij Cober hoog in het vaandeel, dat is de reden dat al onze ringen maar in beperkte oplage worden vervaardigd. Onze goudsmeden zijn full time bezig om de meest prachtige ontwerpen te vervaardigen tot volwaardige ringen van Cober. Ondernemer en topontwerper Vincent Cober beoefent zijn vak al sinds 1991, als u specifieke wensen heeft kan zijn samen met u een ontwerp maken voor unieke ringen.

Bekijk hier de collectie ringen

 

Ringen die uniek zijn

Ringen worden bij ons in kleine oplage vervaardigd, zodat deze uniek en exclusief blijven. Onder onze strenge kwaliteitseisen worden onze ringen beoordeeld door topontwerper Vincent Cober. Het goud dat gebruikt wordt in onze ringen is altijd fair-trade en onze witgoud, roségoud en geelgoud legeringen zijn van de hoogste kwaliteit. Edelstenen worden met de hand geselecteerd op kleur en zuiverheid. Alleen de mooiste diamanten komen uiteindelijk in onze ringen en worden in eigen beheer geslepen, zodat de kleur en sprankeling optimaal tot zijn recht komt.
Bekijk hier de collectie ringen

Ringen aanpassen naar wens

Ringen aanpassen naar uw wensen is een van onze specialiteiten. Het perfectioneren van onze ringen gebeurd tijdens het ontwerp proces, maar onze defenitie van perfect hoeft uiteraard niet die van u te zijn. Wij luisteren dan ook graag naar uw inbreng om het sieraad geheel naar wens te kunnen vervaardigen. .

Ringen in witgoud

Ringen in witgoud bestaan uit een wat andere legering dan geelgoud en roségoud. Omdat puur goud te zacht is om mee te werken worden hier andere metalen aan toegevoegd. Het toevoegen van palladium zorgt ervoor dat het goud in de ring een witte kleur krijgt, of eigenlijk meer licht grijs. Door het rhodineren van de ring wordt de vervolgens echt helderwit.

Ringen met diamant

Ringen met diamant maken wij in alle soorten en maten. Bij het selecteren van de diamant kijken wij naar de 4C’s, clarity (zuiverheid), colour (kleur), carat (caraat gewicht) en cut (slijpsel). Enkel de diamanten die aan al onze eisen voldoen op deze gebieden worden gekozen om in onze ringen te worden verwerkt. Alle diamanten worden met de hand geselecteerd voor onze ringen.