Verlovingsringen

Verlovingsringen

Verlovingsringen met gevoel voor stijl en kwaliteit. Het verschil van onze verlovingsringen zit hem in het design, de perfecte afwerking en niet te vergeten onze betrokken aandacht die u krijgt tijdens uw bezoek. Verlovingsringen van Cober zullen laten zien dat u zorgvuldig en doordacht te werk bent gegaan. Als u onze collectie eenmaal gezien hebt bezwijkt u ook voor onze bijzondere en handgemaakte verlovingsringen. Onze collectie is zo uitgebreid dat u zeker zult slagen in uw zoektocht naar de perfecte verlovingsring.

Bekijk hier de collectie

 

Verlovingsringen met diamant

Verlovingsringen met diamant zijn uitgebreid terug te vinden in onze collecite. Diamanten worden met de hand gekozen door Vincent Cober die er vervolgens een prachtige verlovingsring bij ontwerpt. De steen bepaald immers de ring, niet andersom. Op die manier ontstaat er een mooie harmonie tussen de diamant en de verlovingsring.

Kimberly proces
Uiteraard zijn al onze diamanten gecertificeerd en voldoen aan het Kimberley proces.
Bekijk hier de collectie

Verlovingsringen ontwerpen

Verlovingsringen zelf ontwerpen is een mogelijkheid die niet veel juweliers aanbieden. Dit is echter een van onze specialiteiten. Dankzij onze grote collectie diamanten en gekleurde edelstenen is er bij ons een breed scala aan mogelijkheden. Samen met topontwerper Vincent Cober zult u samen aan de slag gaan om een prachtige verlovingsring te ontwerpen. U verteld waar u naar op zoek bent en Vincent zorgt ervoor dat uw wensen op een ambachtelijke wijze worden verwerkt in de perfecte verlovingsring voor uw geliefde.
Bekijk hier de collectie

Verlovingsringen en traditie

De lange geschiedenis van een verlovingsring. Lang geleden stond een verlovingsring voor status en werden er hele verfijnde en kwetsbare ontwerpen gemaakt. Tegenwoordig zal uw aanstaande de verlovingsring onafgebroken dragen en daarom moet de ring naast elegant ook sterk en massief zijn. Verlovingsringen zijn vaak ringen met 1 of meerdere diamanten omdat diamant harder is dan welk ander materiaal dan ook. Diamanten maken een ring ook meteen elegant en vrouwelijk. De traditie herleeft weer en is weer springlevend. Anders dan vroeger draagt de dame de verlovingsring vaak tegen de trouwring aan en moet daar eventueel ook mooi tegenaan passen. Dan het probleem dat de meeste vrouwen hiermee verrast willen worden en de mannen er dus vaak alleen voor staan. De juiste keuze maken is dus een opgave en een kwestie van smaak. Maar u staat er niet alleen voor. Wij staan klaar om te helpen.
Bekijk hier de collectie

Echt mooie verlovingsringen

te zorgen dat uw verlovingsring de juiste waardering krijgt en om teleurstellingen bij uw geliefde te voorkomen geven wij extreem veel aandacht aan de afwerking van het ontwerp. Pas als alle componenten kloppen kan je spreken van een ring van Cober. Vandaar dat onze selectie van de diamanten en samenstellingen van het goud grondig zijn geselecteerd. Diamanten worden vaak in onze verlovingsringen gebruikt en worden op 4 eigenschappen beoordeeld. Dat zijn kleur, zuiverheid, karaatgewicht (de grootte) en slijpsel.
Kleur en zuiverheid zijn eenvoudig te vergelijken. Maar met name die laatste, het slijpsel, is zeer belangrijk voor de glans en daar wordt vreemd genoeg vrijwel nooit gesproken bij onze concurrentie. Doordat wij al onze stenen in eigen beheer laten slijpen kunnen we ze allemaal excellent laten slijpen en dat doen we ook. Pas later kom je erachter wat dat betekend, omdat uw steen of stenen ook blijven glanzen als de stenen even niet zijn schoongemaakt. De kwaliteit van het slijpsel doet dat. Zeer belangrijk dus, want haar verlovingsring heeft zij altijd om en zal niet altijd brandschoon zijn. Het is altijd leuk om te zien dat haar diamanten altijd glimmen en die van anderen dof en futloos lijken te zijn.
Bekijk hier de collectie

Verlovingsring versus trouwring

De man die zijn vriendin “vraagt” met een verlovingsring kan bijna niet falen. Het is dus belangrijk om jezelf hierover goed te oriënteren. Bedenk voor je vriendin of zij misschien de verlovingsring zal gaan dragen bij de (toekomstige) trouwring. Je kunt hiermee namelijk de meest fantastische combinatie maken. Feit: de meeste trouwringen lopen aan de zijkant recht. Alleen een rechtlopende verlovingsring zal hier mooi tegenaan vallen.
Bekijk hier de collectie