Diamanten

Maak hier uw afspraak

Diamanten

De kenmerken van een diamant worden beschreven in de vier C’s; clarity (zuiverheid), cut (slijpsel), carat (karaat) en color (kleur). De vier C’s bieden u een handvat, waarmee u de kwaliteit van een diamant kunt vaststellen. Alle erkende instituten op het gebied van edelstenen passen de vier C’s toe in hun beoordelingsmethode. Na het lezen van de informatie op deze pagina, bent ook u in staat om een diamant op waarde te schatten.

 

Diamanten en onzuiverheden

Bijna iedere diamant bevat onzuiverheden, maar maakt u zich geen zorgen. De meeste onzuiverheden zijn zo klein dat ze met het blote oog niet te zien zijn. Volgens edelsteenkundige heeft de zuiverheid van een diamant de minste invloed op het uiterlijk van de steen. Toch blijft het belangrijk om goed te letten op zichtbare onzuiverheden.

 

De kleur van een diamant

De kleur van een diamant refereert naar de afwezigheid van kleur. Er zijn ook diamanten de juist om hun prachtige kleuren worden geselecteerd, maar over het algemeen wordt een diamant beoordeeld op de afwezigheid van kleur.

 

 

De magie van parels

De keus voor onze sieraden gaat uit om harde stenen te verwerken zoals saffier, diamant en robijn. De sieraden die men daardoor verkrijgt hebben een duurzamer karakter en dat past weer bij ons Nederlanders. Sieraden die wij dragen hebben vaak een speciale betekenis en daarom willen we ze zo vaak mogelijk dragen. Een groot aantal prachtige edelstenen is echter net iets zachter dan deze extreem harde edelstenen zoals toermalijn, kwarts of topaas. Vaak zijn de specifieke kleuren van deze edelstenen zo prachtig dat wij de verleiding toch niet kunnen weerstaan om ze te gebruiken.

Spread the love

Laatste creaties

Contact NL

Maak hier uw afspraak

0