Edelstenen en parels

Edelstenen en parel

Juwelen en sieraden zijn vaak om de meest mooie en waardevolle edelstenen en parels heen gemaakt. edelstenen en parelsDe aantrekkingskracht van deze prachtige onderdelen van sieraden en juwelen zijn vaak de voornaamste reden om ze te kopen. belangrijk dus om hier meer over te weten. Over edelstenen en parels valt heel veel te vertellen. Zo kun je je verliezen in de wetenschappelijke kant van het verhaal maar ook in de spirituele kant. Wij hebben van zowel parels als edelstenen een prachtig grote en uiteenlopende collectie op voorraad. Wij houden deze collectie doorlopend op peil door met enige regelmaat de halve wereld af te reizen en te speuren naar topkwaliteit.

Om maar met parels te beginnen.

De magie van parels.

Buiten de schoonheid, het ongrijpbare van parels zijn ze altijd waardevol bevonden. Bovendien kent iedereen wel een verhaal waar iets met parels in voorkomt. Zo zouden het bruidstranen zijn of werd het in de oudheid zelfs als stimulerend middel gezien. Er zijn legenden over Cleopatra die op marc Antonius een liefdesdrank uitprobeerde waarin parels opgelost zouden zijn. De Grieken zagen ze als de tranen van de goden.

Begin 20e eeuw werd in Japan de methode van het kweken van (Akoya) parels uitgevonden door de heer Mikimoto. Tegenwoordig zijn er vele toepassingen op zijn geesteskind, zowel in oesters als in mosselen. Je brengt een stukje materiaal (kern) in en hieromheen gaat de oester of mossel parelmoer aanbrengen. Omring de oester met veel zorg en aandacht, zorg voor voldoende voedsel, jaag rovers over de kling en wacht. Mosselen en oesters doen er jaren over om de parelmoerlaag op te bouwen.

Parels kweken is één, oesters kweken is nog iets heel anders. Een oester kan twee, hooguit drie parels in zijn leven produceren, tenminste van hoge kwaliteit. De eerste tak van een parelfarm is dus het kweken van oesters. Zaak is een selectie te maken van die oesters waarmee je de grootste parels kunt kweken. (die zijn tenslotte het meest waardevol)

dat de parelkweek is heel gevoelig is voor omstandigheden van buitenaf zie je aan de klap die de Chinese akoya sector kreeg in 2007. Door hevige regelval bij het eiland Hai nan, voor de kust tussen Hong Kong en Vietnam werd het zoutgehalte van het zeewater zo vermengd met zoetwater dan meer dan 50% van de oogst mislukte.

Meer informatie over de belangrijkste parels van dit moment vind u hier