Witgouden Trouwringen

Witgouden trouwringen

Witgouden trouwringen zijn harder en duurzamer dan geelgouden trouwringen. De helderwitte kleur maakt het chic, neutraal en combineert het met zo ongeveer alles wat u verder draagt. Door het hardere en slijtvastere witgoud zijn witgouden trouwringen bij uitstek geschikt om er diamant in te zetten. Wij combineren in onze trouwringen vaak het witte goud met de andere kleuren goud omdat je er prachtige contrasten mee kunt creëren.

Bekijk hier de collectie
 

 

Witgouden trouwringen met diamant

Witgoud is een fantastisch materiaal om zijn fijne bewerkbaarheid en duurzaamheid. Daardoor zijn trouwringen van witgoud zeer geschikt om er diamant of andere edelstenen in te zetten. Alle diamanten in Cober trouwringen worden gezet zijn van de allerbeste kwaliteit. Tot 0,28 karaat zijn alle diamanten standaard loepzuiver of VVS en in de kleur DEF en gemaakt in een excellent slijpsel. Dat garandeert voor u dat de diamanten in uw trouwring altijd zullen fonkelen, ook als ze even niet brandschoon zijn. Diamanten tot 0.28 karaat worden door ons voorzien van een Cober certificaat om de specificaties van uw diamanten te garanderen. Vanaf 0.29 karaat geven wij bij elke diamant een onafhankelijk certificaat zoals dat van de GIA, HRD of IGI.

Bekijk hier de collectie

Wat is witgoud eigenlijk?

Puur goud is te zacht om duurzame trouwringen mee te maken en daarom maken goudsmeden legeringen. Die zorgen dat trouwringen een andere kleur krijgen en harder worden. Door goud met zilver en koper te mengen krijg je normaal geelgoud. Wij werken alleen met 14 of 18 karaat goud (tegenwoordig ook met 19 karaat goud, zie hieronder).
Meer koper in de legering maakt de goudkleur rosé of rood. Door er palladium doorheen te mengen maak je het goud wit. Door het palladium zijn trouwringen van witgoud eigenlijk lichtgrijs. Veel merken brengen vaak een toplaag van rhodium aan over het witgoud om het helderwit te maken. De rhodiumlaag slijt er door de loop der tijd wel vanaf en trouwringen moeten dan opnieuw worden gerhodineerd. Maar eigenlijk is de lichtgrijze kleur van het witgoud juist heel mooi is. Bij de trouwringen van Cober kiezen wij heel bewust om niet altijd te rhodineren. Vooral in combinatie met andere kleuren goud is dit heel mooi. Vervolgens is het ook nog eens heel makkelijk want je hoeft niet om het jaar de ring weer opnieuw te laten rhodineren.

19 karaat witgouden trouwringen

Om helder witgoud te verkrijgen kunnen sommige van onze ringen ook maken van 19 karaat witgoud (bevat 80% goud). Dat is een, van zichtzelf zeer witte legering nikkel in vermengd is maar zeer weinig. Het blijft ruimschoots onder de EU norm van nikkelafgifte. Het voordeel van dit prachtige superwitte goud is de hardheid. Het is echt keihard. Niet alle trouwring ontwerpen kunnen uitgevoerd worden in dit materiaal maar wel een flink aantal. Tijdens het gesprek wordt u duidelijk welke trouwringen wel en waarom.

Prijzen van witgouden trouwringen

Witgouden trouwringen zijn iets duurder dan geelgouden of roodgouden trouwringen. Dat komt omdat het goud, of dat het nu geelgoud is of witgoud uit minimaal 58,5% (14 karaat) of 75% (18 karaat) goud bestaat. Het palladium, wat de kleur wit maakt, komt daar gewoon nog bij en kost bijna hetzelfde per gram als goud. Bovendien is het soortelijk gewicht van witgoud hoger en weegt een witgouden trouwring simpelweg meer dan een geelgouden trouwring.
Bij 19 karaat witgoud heb je dat niet maar 19 karaat (80% goud) is dan weer meer goud, moeilijker te bewerken en daardoor duurder dan geelgoud of roségouden trouwringen.